NOS stopt toch niet met De Avondetappe


De NOS gaat in 2012 toch verder met het Tour de France-programma De Avondetappe van Mart Smeets. Dat heeft de NOS zondag laten weten. De reden om toch door te gaan zijn de kijkcijfers van de huidige serie, die gemiddeld 1,1 miljoen kijkers trekt. “We wijken hiermee af van ons eerdere besluit, maar de makers hebben het programma tot zo’n succes gemaakt dat we vinden dat er in 2012 een vervolg moet komen“, zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Studio Sport.

De NOS wilde vanwege financiële en praktische redenen stoppen met De Avondetappe, omdat zij volgend jaar naast de Tour de France ook het EK Voetbal en de Olympische Spelen uitzendt. “De praktische bezwaren zijn er nog steeds, maar het succes van dit jaar maakt dat we toch nog eens heel goed gaan kijken naar oplossingen. Hoe precies weten we nog niet.”

Hoe De Avondetappe er volgend jaar uit gaat zien, weet Nooter niet precies. “Wat we wel weten is dat Mart ook in 2012 een rol zal krijgen en misschien ook wel als presentator. Want mede daardoor is De Avondetappe nu juist een succes. Maar over al dit soort zaken moeten we het de komende tijd gaan hebben.”

De onzekerheid over Smeets als presentator, komt door het feit dat hij in 2012 ook het late avond-programma tijdens de Olympische Spelen gaat presenteren. De Spelen beginnen volgende zomer al vijf dagen na de Tour-finish. “De presentatie van een avondprogramma tijdens de Tour én tijdens de Olympische Spelen is nauwelijks te combineren voor een en dezelfde presentator.”