Afscheidswedstrijd Van der Sar live op radio en tv

Edwin van der Sar definitief neemt op woensdag 3 augustus afscheid na een imposante carrière als profvoetballer. De 40-jarige doelman is het middelpunt van een feestelijke voetbalavond in de Amsterdam ArenA. Vanaf 19.00 uur doet Studio Sport op Nederland 3 live verslag van de wedstrijd tussen het Ajax van nu en het ‘Dreamteam Van der Sar’.

Naast het rechtstreekse verslag van dit duel worden ook de hoogtepunten vertoond van de eerder die avond gespeelde wedstrijd tussen het Ajax van 1995 en het Oranje van 1998.

Behalve Van der Sar maken diverse ex- en huidige profvoetballers deze avond hun opwachting. Onder meer Alessandro del Piero, Ryan Giggs, Nemanja Vidic, Rafael van der Vaart, Giovannni van Bronckhorst en André Ooijer maken deel uit van het sterrenensemble.

In een carrièreoverzicht komen verder de sportieve hoogte- en dieptepunten nog een keer langs in de NOS-uitzending. Tom Egbers sprak in een exclusief interview met Van der Sar over heden, verleden en zijn toekomst(plannen). Het programma NOS Afscheid Edwin van der Sar wordt gepresenteerd door Jack van Gelder en begint om 19.00 uur op Nederland 3. Het commentaar bij de wedstrijden worden verzorgd door Jan Roelfs.

Radio 1
Ook het radioprogramma Langs de Lijn op Radio 1 besteedt in de vorm van sfeerbijdragen aandacht aan de testimonial van Edwin van der Sar. [RadioWereld.NL]