Internet even verslavend als roken en drinken


Het opgeven van internet, al is het maar voor één dag, blijkt net zo moeilijk te zijn als stoppen met roken en/of drinken volgens een studie onder 1.000 Britten.

Intersperience, gespecialiseerd in consumentenonderzoek, voerde het onderzoek uit onder 1.000 Britten in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. Britten blijken niet zonder internet te kunnen, zoals rokers niet zonder sigaretten kunnen.

Een aantal Britten zei dat een dag zonder internet net zo zwaar is als stoppen met roken of drinken. Eén persoon omschreef het met “alsof mijn hand eraf gehakt wordt”, een ander vond het “zijn ergste nachtmerrie.”

Niet iedereen is echter zo gebonden aan het internet. Uit het onderzoek komt naar voren dat 23 procent van de 1.000 personen zich ‘vrij’ voelt wanneer er geen internet binnen handbereik is.

Studenten en internet
Eerder dit jaar werd er een onderzoek gedaan onder studenten die zich 24 uur moesten onthouden van elke vorm van media (internet, muziek, games, telefoons etc.). De resultaten varieerden van eenzaamheid tot fysieke afkickverschijnselen. Zelfs 23 procent van de studenten hield het experiment niet eens vol.

Nu zijn wij benieuwd of de lezers van Computer Idee ook zo ‘verslaafd’ zijn aan het internet.


[Via: Computer World]