Duitsland: Oldiestar gaat verder als Radio B2

Berlijn heeft er een nieuw radiostation bij, of beter gezegd: een oude bekende terug. Sinds woensdagochtend 6 uur is Radio B2 in de Duitse hoofdstad te ontvangen op 96.7 FM. Radio B2 vervangt de zender Oldiestar, die al enkele jaren ten noorden van Berlijn op FM te ontvangen is. In de jaren ’90 was B2 (toen geschreven als B Zwei) het tweede kanaal van de publieke omroep SFB.

Dat Oldiestar de naam wilde wijzigen in Radio B2 was al enkele weken bekend. Sinds eind juni test het station onder de naam ‘Neu 96.7’ de frequentie 96.7 FM in Berlijn, terwijl de zender van Oldiestar op dezelfde frequentie ten noorden van Berlijn is uitgeschakeld.

Het verplaatsen van de zender op 96.7 FM van Pausin naar het kantoor van de Postbank in de wijk Kreuzberg, hartje Berlijn, is een tijdelijke oplossing. Oorspronkelijk kreeg Oldiestar in juni 2010 de frequentie 98.2 FM toegewezen door de MABB, maar huidig licentiehouder Radio Paradiso, stapte naar de rechter waardoor de verdeelprocedure opnieuw moet.

De afgelopen weken was via de frequentie 96.7 FM in een loop van twee uur het muziekformat van Oldiestar te horen, afgewisseld met promo’s voor het nieuwe station. Sinds woensdagochtend 6 uur is op de frequentie het programma van Radio B2 te horen, zo meldt Radioszene. Ook op de frequentie 104.9 FM ten noorden van Berlijn is B2 nu te ontvangen.

B2 staat voor Berlijn en Brandenburg. Het radiostation richt zich met een mix van van oldies en Schlagers en veel regionale informatie op de doelgroep 35 tot 65 jaar. Op de hele uren is er nationaal en internationaal nieuws te horen, terwijl op de halve uren nieuws uit Berlijn en Brandenburg wordt uitgezonden. Daarnaast wordt ook tijdens de ochtend- en middagshow veel aandacht besteed aan regionale informatie. Tussen 18 en 20 uur is er elke werkdag een cultuurprogramma te horen, terwijl het uur daarop elke avond een ander muziekgenre aan bod komt.

Radio B2 zendt 50% aan Duitstalige muziek uit en heeft hiermee het hoogste percentage van alle radiostations in Berlijn. Met ingang van september is het station ook in de ether in Cottbus, zuidoost Brandenburg, te ontvangen. De frequentie wordt hier 91.6 FM. [RS/RadioWereld.NL]