Results 1 to 2 of 2

Thread: Eurosport met meer aanbieders in gesprek over Eurosport 2 NL en Eurosport 2 HD

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Eurosport met meer aanbieders in gesprek over Eurosport 2 NL en Eurosport 2 HD

  Eurosport met meer aanbieders in gesprek over Eurosport 2 NL en Eurosport 2 HD

  Gisteren maakten Eurosport en Ziggo bekend dat men een nieuwe overeenkomst hebben gesloten waarin ook de doorgifte van Eurosport 2 met een Nederlands geluidsspoor en Eurosport 2 HD is opgenomen.

  Op dit moment is alleen met Ziggo een overeenkomst voor de doorgifte van Eurosport 2 NL, Eurosport 2 HD en ook de catchup-dienst Eurosport on Demand. Eurosport laat echter aan Totaal TV weten dat het hier zeker niet om een exclusieve overeenkomst met Ziggo gaat. "We zijn met andere aanbieders in gesprek over de doorgifte van deze nieuwe diensten” luidt het vanuit het Amsterdamse hoofdkwartier van Eurosport Benelux. Gisteren werd duidelijk dat er voor het einde van het jaar een versie van Eurosport 2 met een Nederlands geluidsspoor beschikbaar komt. Datzelfde geldt ook voor de catchup-dienst Eurosport on Demand. In de loop van 2012 wordt Eurosport 2 HD – inclusief Nederlands geluidsspoor – gelanceerd. Deze ontwikkeling is vooral voor de Nederlandse voetballiefhebber belangrijk omdat vanaf het voetbalseizoen 2012 – 2013 het Duitse Bundesliga voetbal voor langere tijd live op Eurosport 2 te zien is.

  UPC-mediawoordvoerder Ronald Sutmuller bevestigt aan Totaal TV dat er op dit moment met Eurosport gesprekken worden gevoerd: "Uiteraard zijn ook wij met Eurosport in gesprek, maar dat zijn we met onze partners altijd. In de basis lopen de huidige afspraken met Eurosport tot juli volgend jaar. Of er wijzigingen gaan komen, of die tussentijds worden doorgevoerd en welke wijzigingen dat zijn, is op dit moment niet te zeggen.” Ook Caiway zit met Eurosport om de tafel. "We zijn in gesprek met Eurosport, dat is het enige dat ik op dit moment kan melden” laat woordvoerster Wendy Rodenburg aan Totaal TV weten.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: Eurosport met meer aanbieders in gesprek over Eurosport 2 NL en Eurosport 2 HD

  Nederlandstalig Eurosport 2 HD bij Ziggo  Sportplatform Eurosport en mediabedrijf Ziggo zijn een meerjarige verlenging en een uitbreiding van hun distributieafspraken overeengekomen. De deal heeft betrekking op de doorgifte van Eurosport en Eurosport HD, maar ook op de lancering van een Nederlandstalig Eurosport 2, Eurosport 2 HD en Eurosport On Demand.

  Eurosport en Eurosport 2 zijn volgens de partijen sleutelzenders voor Ziggo; Eurosport 2 wordt kennelijk zelfs gezien als een van de belangrijkste zenders van het nieuwe Plus pakket, niet in het minst vanwege de onlangs door Eurosport bemachtigde exclusieve Bundesliga-rechten.

  Bij de overeenkomst tussen Eurosport en Ziggo springen het meest in het oog het Nederlandstalige Eurosport 2 en Eurosport 2 HD. Beide diensten zijn immers nieuw in de Benelux.
  Naar verwachting kunnen sportliefhebbers nog dit jaar kijken (en luisteren) naar Eurosport 2 met Nederlandstalig commentaar en programma’s terugkijken met Eurosport On Demand. Eurosport 2 HD wordt naar verwachting in de loop van 2012 gelanceerd.

  Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux: “Ik vind het erg fijn dat we onze goede samenwerking met Ziggo voort kunnen zetten en dat deze ook meer sportieve diepgang krijgt. Met de lancering van een Nederlandstalige versie van Eurosport 2, de lancering van Eurosport 2 HD en de lancering van Eurosport On Demand laat Eurosport weer zien significant te investeren in de verdere ontwikkeling van haar zenders. We tillen ze naar een nóg hoger niveau.”

  Jean-Thierry Augustin, managing director Distribution, Rights Acquisition & Development: “Ik ben blij dat we met al onze inspanningen in de Benelux onze zenders verder hebben kunnen ontwikkelen. Ook als het gaat om Eurosport 2, dat dus nog dit jaar Nederlandstalig zal worden uitgezonden, en volgend jaar ook in high definition. Die ontwikkelingen leiden tot mooie producten. Zo is de Bundesliga straks op Eurosport 2 zien, ook in HD en met Nederlands commentaar. Ook zijn we natuurlijk erg blij met deze nieuwe deal met Ziggo, toch een van onze belangrijkste distributiepartners in Europa. Hun abonnees bieden we straks een nóg completer sportpakket.”

  Marcel Nijhoff, commercieel directeur van Ziggo: “Entertainment is een van de pijlers waarop Ziggo gebouwd is. Sport is daarin absoluut onmisbaar. De zenders en programmering van Eurosport zorgen ervoor dat onze klanten volop kunnen genieten van top sportevenementen.”

  Bron: Eurosport

Similar Threads

 1. Nederlandstalige Eurosport 2, Eurosport 2 HD en Eurosport on Demand bij Ziggo
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 26-07-2011, 18:20:30
 2. New Eurosport TV 1.4.09
  By maosat in forum Satellite TV Listings
  Replies: 0
  Last Post: 31-03-2009, 12:35:18
 3. Eurosport HD
  By VKSEM in forum English (UK)
  Replies: 0
  Last Post: 21-03-2009, 17:08:15
 4. Info UPC in gesprek over doorgifte Eurosport HD
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 31-05-2008, 14:42:33
 5. Eurosport
  By giuppo in forum BISS
  Replies: 4
  Last Post: 14-11-2006, 13:44:07

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •