Formule 1 blijft deels bij BBC, volledig bij Sk* Sports


Ondanks dat de Britse omroep BBC wegens opgelegde bezuinigingen overwoog de Formule 1 verslaggeving helemaal op te geven, is er toch een nieuwe langjarige deal. De BBC gaat de helft van de races nog uitzenden, Sk* Sports zal ze allemaal brengen.

En dat is vooral goed nieuws voor kijkers die BBC (One) HD kunnen ontvangen want tot en met 2018 is er een nieuw contract
om de helft van de races in HD uit te zenden. De BBC kan zo volgens Barbara Slater, director Sports BBC, wel besparen maar toch het publiek nog belangrijke wedstrijden laten zien zoals die van Monaco of The British Grand Prix in Silverstone. Op TV (en gebruikers op de Britse Eilanden ook mobiel en online) zullen bovendien highlights van elke race worden gebracht en van álle races zal live verslag worden gedaan op BBC Radio Five Live (dit is de sportzender die in Nederland online, via middengolf en satelliet verkrijgbaar is).

Wie álle races wil volgen met Engels commentaar zal zich toegang moeten zien te verschaffen via de satelliet tot Sk* Sports HD. Vanaf 2013 zal Sk* de énige partij zijn die alle Formule 1 races tot 2018 voor de Britse kijker in beeld mag brengen. Barney Francis, managing director van Sk* Sports, liet weten trots te zijn dat zij als enige alle wedstrijden zullen brengen en stelde de wedstrijden nog beter in beeld te gaan willen brengen dan ooit tevoren.