Aftrap voetbalseizoen zaterdag live bij Veronica


TV Veronica trapt zaterdag het nieuwe voetbaljaar af met de live-uitzending van de Johan Cruijff Schaal. De strijd om de eerste grote prijs van het seizoen gaat opnieuw tussen FC Twente en Ajax. De ontknoping van afgelopen seizoen leverde FC Twente de KNVB Beker op en de club uit de hoofdstad het landskampioenschap.

Dit weekend wordt duidelijk wie het sterkst aan het nieuwe seizoen begint. Johan Cruijff Schaal: FC Twente Ajax is zaterdag 30 juli om 19.30 uur live te zien bij Veronica.

De live-uitzending wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. Vanuit de studio in de Amsterdam ArenA praat hij met Ronald de Boer, die zowel voor Ajax als FC Twente speelde, over de wedstrijd en beide clubs. Hans Kraay jr. interviewt spelers en coaches voor en na de wedstrijd. Sportverslaggever Leo Oldenburger verzorgt het commentaar tijdens de wedstrijd.

Naast de Johan Cruijff Schaal zendt Veronica nog meer voetbal uit, maar dan vanaf het strand in Scheveningen. Daar vinden dit weekend de kwalificatiewedstrijden plaats voor het EK Beachsoccer 2011, dat volgende maand wordt gehouden in Moskou. Het Nederlandse beachsoccerteam speelt zaterdag tegen het nationale team van Griekenland en zondag staat Engeland op de agenda. De wedstrijden zijn op beide dagen om 18.00 uur te zien bij Veronica. [RadioWereld.NL]