Overname SBS afgerond


Sanoma en Talpa hebben de overname van SBS Nederland afgerond. Dat maakte Sanoma vrijdag bekend. De overeenkomst waarbij de twee partijen SBS overnemen van ProSiebenSat.1 werd 20 april aangekondigd. De Nederlandse Mededingingsautoriteit gaf Sanoma en Talpa vorige week toestemming voor de aankoop.

Voorwaarde was wel dat Talpa-baas John de Mol zijn belang in RTL Nederland van de hand zou doen. Donderdag werd bekend dat RTL John de Mol per 2012 uitkoopt.

Sanoma is voor twee derde eigenaar geworden van SBS Nederland. De overige 33 procent van de aandelen zijn in handen van Talpa.

SBS Nederland is nu in zijn geheel ondergebracht bij Sanoma. Dat betekent dat onder meer de drie tv-zenders SBS 6, Net5 en Veronica, enkele kleinere doelgroepzenders en het blad Veronica Magazine, nu onder de Finse uitgever vallen.

Als gevolg van de deal tussen RTL Nederland en John de Mol neemt ook Talpa enkele zenders onder zijn hoede. Het gaat om de radiozenders Radio 538, Radio 10 Gold en Slam FM. John de Mol koopt deze zenders eind dit jaar terug van RTL als onderdeel van de uitkoopovereenkomst die donderdag werd aangekondigd. [Novum/RadioWereld.NL]