Nieuw seizoen 'Voetbal International' op RTL7


Voetbal International' trapt het nieuwe seizoen vandaag af. De voetbaltalkshow met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp komt met de Johan Cruijff-schaal (30 juli), Eredivisie (vanaf 5 augustus), Jupiler League (vanaf 5 augustus), Engeland - Nederland (10 augustus) en later ook de Champions League en de Europa League. De eerste gast is Hans Kraay jr.

Het gaat een lang seizoen worden voor de heren, want bijna aansluitend, in de zomer van 2012 (vanaf 8 juni), vindt het EK in Polen en Oekraïne plaats. En het succes van 'VI Oranje' tijdens het laatste WK smaakt naar meer volgens RTL. Toen keken op het hoogtepunt ruim 900.000 mensen naar de tafelgesprekken van Wilfred, Johan, René en hun gasten.

Ook de kijkcijfers van de reguliere 'Voetbal International' lopen steeds verder op, met als voorlopig hoogtepunt 805.000 kijkers op 28 februari 2011. Vorig jaar kwam 'Voetbal International' ook in de buurt van publieksprijs de Televizier-Ring, toen het vlak achter de drie genomineerden eindigde. René van der Gijp was op de gala-avond wel genomineerd, voor de Televizier Talent Award.

De eerst uitzending van 'Voetbal International' is te zien vanaf vandaag, 1 augustus, elke maandag en vrijdag tussen 20.30 en 22.00 uur op RTL 7. [RadioWereld.NL]