NOS Studio Sport aan aftrap nieuw Eredivisieseizoen


Met een uitgebreide samenvatting tussen Excelsior en Feyenoord, op vrijdag 5 augustus, trapt ook de NOS af voor het nieuwe voetbalseizoen. De hoogtepunten van de 34 Eredivisie-speelrondes worden traditioneel nog op de avond zelf door NOS Studio Sport op een rijtje gezet.

Henry Schut en Toine van Peperstraten nemen de voetbalfans op respectievelijk vrijdag en zaterdag mee langs de velden met uitgebreide samenvattingen en de reacties van betrokkenen.

Tom Egbers maakt vervolgens op zondagavond de balans op van het hele voetbalweekend. Uitgebreide samenvattingen van de op zondag gespeelde wedstrijden en de hoogtepunten van vrijdag en zaterdag worden dan met het ‘bord op schoot’ voorgeschoteld.

Met de start van de Eredivisie wordt op vrijdag 5 augustus het Nederlandse voetbalseizoen geopend, op zondag 6 mei 2012 weten we welke voetbalclub zich de beste van het seizoen 2011/2012 mag noemen. Hierna volgen de play-offs, die uiterlijk op 19 mei beslist zijn, en de Champions League-finale (zaterdag 19 mei). Vervolgens begint twee weken later, op vrijdag 8 juni, het EK voetbal in Polen en Oekraïne. Ook dit toernooi is van begin tot einde bij de NOS te zien. [RadioWereld.NL]