Afscheidswedstrijd Van der Sar live bij de NOS

Edwin van der Sar neemt woensdag 3 definitief afscheid na een imposante carrière als profvoetballer. De 40-jarige doelman uit Voorhout is het middelpunt van een feestelijke voetbalavond in de Amsterdam ArenA. Vanaf 19.00 uur doet NOS Studio Sport op Nederland 3 live verslag van de wedstrijd tussen het Ajax van nu en het ‘Dreamteam Van der Sar’.

Naast het rechtstreekse verslag van dit duel worden ook de hoogtepunten vertoond van de eerder die avond gespeelde wedstrijd tussen het Ajax van 1995 en het Oranje van 1998.

Behalve de recordinternational Van der Sar maken diverse ex- en huidige profvoetballers deze avond hun opwachting. Onder meer Alessandro del Piero, Ryan Giggs, Nemanja Vidic, Rafael van der Vaart, Giovannni van Bronckhorst en André Ooijer maken deel uit van het sterrenensemble.

Het programma NOS Afscheid Edwin van der Sar wordt gepresenteerd door Jack van Gelder. Het commentaar bij de wedstrijden wordt verzorgd door Jan Roelfs. Ook NOS Langs de Lijn besteedt in de vorm van sfeerbijdragen aandacht aan de testimonial van Edwin van der Sar. [RadioWereld.NL]