Vanaf 1 september vijf nieuwe HD-kanalen bij UPC?

UPC heeft aangekondigd dat men op 1 september het digitaal zenderaanbod substantieel gaat uitbreiden. De eerste wijzigingen in het zenderaanbod werden gisteren bekend. Dit waren echter wijzigingen en geen uitbreidingen.

UPC gaat later deze maand meer duidelijkheid geven over de nieuwe televisiekanalen die men vanaf 1 september gaat aanbieden. Daaronder zullen ook HD-kanalen zijn. Discovery Networks Benelux kondigde enkele weken geleden al aan dat Animal Planet HD vanaf 1 september bij UPC beschikbaar komt. UPC-woordvoerster Maaike Scholten liet daarop aan Totaal TV weten dat men op een haar na een distributieovereenkomst met Discovery Networks Benelux over Animal Planet HD gesloten had.

De gisteren op het evenementenkanaal geplaatste zenderoverzicht verraadt echter dat UPC meer HD-kanalen wil gaan toevoegen. In deze lijst staat namelijk dat de kanalenrange van het HD-aanbod loopt van de voorkeuzekanalen 60 tot en met 85. Op dit moment loopt deze nog tot en met voorkeuzekanaal 80. Dat zou kunnen betekenen dat UPC op 1 september maximaal vijf HD-kanalen aan het HD-aanbod gaat toevoegen. Of op 1 september daadwerkelijk de vijf extra voorkeuzekanalen voor HDTV gebruikt gaan worden blijft de vraag. In sommige gevallen laat UPC namelijk een voorkeuzepositie ongebruikt met het oog op latere toevoegingen.