Steeds meer mensen kijken digitale tv

Het Nederlandse Televisielandschap digitaliseert steeds verder. 69% van de Nederlandse huishoudens is nu voorzien van digitale televisie op 1 of meer televisietoestellen in huis. Dit blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) die door TNS-NIPO wordt uitgevoerd.

Onder meer SKO liet door TNS NIPO onderzoek doen in de eerste helft van 2011. In totaal werden 2.682 huishoudens en 2.301 personen van 13 jaar of ouder in Nederland ondervraagd.

Steeds meer huishoudens in Nederland hebben ook de mogelijkheid digitaal televisie te kijken. Inmiddels heeft 69% van de huishoudens op 1 of meer toestellen digitale tv. De belangrijkste groep is digitaal via de kabel. 46% van de huishoudens geeft aan een dergelijke aansluiting te hebben. 11% ontvangt TV via Digitenne op 1 van de toestellen, 6% heeft een schotel en en 5% heeft een IPTV aansluiting. Glasvezel is in 2% van de huishoudens te vinden als bron van digitale ontvangst.

32% van de huishoudens heeft een harddisk recorder bij 1 of meer toestellen. 20% heeft een DVD speler met ingebouwde harddiskrecorder. 13% heeft een harddiskrecorder die in de settop box zit. Steeds vaker zit de harddisk in de settop box geïntegreerd. 17% van de huishoudens heeft een DVD-recorder zonder harddisk. Slechts 2% kijkt wel eens Tv via de mobiele telefoon.

Bas de Vos (directeur SKO): ‘Nu bijna 70% van Nederland toegang heeft tot digitale televisie zien we ook een omslagpunt in het kijkgedrag. Inmiddels is ongeveer de helft van de kijktijd, kijktijd via het digitale signaal. Digitale huishoudens kijken dus ook nog steeds analoog. Met name op tweede toestellen in huis.” [RadioWereld.NL]