Windows XP moet Service Pack 4 krijgen

Beveiligingsbedrijf F-secure roept Microsoft op om een zogenaamde Update Rollup voor Service Pack 3 uit te brengen, waarbij de meer dan 150 beveiligingsupdates sinds het verschijnen van SP 3 worden verzameld. Dit zou het werk van systeembeheerders een stuk makkelijker moeten maken.

Sean Sullivan, analist bij het Finse beveiligingsbedrijf, snapt dat Microsoft het geen Service Pack 4 meer zal noemen omdat het geen nieuwe functionaliteit wil toevoegen aan het meer dan 10 jaar oude besturingssysteem. Microsoft stopt de ondersteuning van XP volledig in april 2014 en stuurt consumenten en bedrijven er op aan om overstappen naar Windows 7.

Volgens Sullivan bood SP3 ook al weinig nieuwe functies en was dat eigenlijk ook meer een verzameling beveiligingsupdates. Hoewel het gebruik van XP daalt, ziet hij vooral een probleem bij het midden- en klein. Helemaal gezien de economische situatie hoopt de analist op begrip van Microsoft dat bedrijven nog niet investeren in de overgang naar Windows 7. Een dergelijke ‘service pack’ met updates kan het leven van de systeembeheerders van dergelijke bedrijven een stuk vergemakkelijken.

[Via: Security.nl]