Veronica wil eigen Nederlandse Top Gear

Televisiezender gaat zich steeds meer profileren als televisiezender voor mannen. Onlangs verhuisde de voetbalwedstrijden van het Nederlands Elftal naar Veronica. Nu wil de zender een Nederlandse versie van Top Gear gaan maken.

De Engelse versie van Top Gear - dat onlangs in de Engelse media onder vuur kwam te leggen - is al enige tijd op televisiezender Veronica te bekijken. Dit BBC-programma trekt veel kijkers naar Veronica. Voor de televisiezender aanleiding om zo snel mogelijke termijn een Nederlandse editie van dit programma te lanceren. Dat heeft Carter Duong – de nieuwe zendermanager van Veronica – aan De Telegraaf verklaard.

"We denken hiermee een breed publiek een plezier te doen. Het wordt een wekelijks automagazine in de breedste zin. Denk aan autotests, file-informatie, de nieuwste modellen en actuele ontwikkelingen. We kunnen zelfs inspelen op de aflevering van Top Gear die dezelfde avond wordt uitgezonden. En belangrijk is ook een gezonde portie humor. Vergelijk het met Voetbal International bij RTL, maar dan op autogebied” aldus Duong. De plannen voor een Nederlandse editie van Top Gear zijn in zo vergevorderd stadium dat de zendermanager van Veronica binnenkort de namen van de presentatoren openbaar gaat maken.