Europese lancering Cartoon Network HD


In september komt de HD-simulcast van het tekenfilmkanaal Cartoon Network in Europa beschikbaar. De zender zal als eerste vanaf 14 september bij de Britse televisieaanbieder BSk*B te zien zijn.

Dat heeft Turner Broadcasting – de Amerikaanse eigenaar van het kinderkanaal – bekend gemaakt. De lancering van Cartoon Network bij BSk*B valt samen met de 18e verjaardag van de verspreiding van het kinderkanaal in het Verenigd Koninkrijk. Op 17 september is dit namelijk het geval. Speciaal voor de lancering van het HD-kanaal in Europa zijn nieuwe programma’s in de programmering van Cartoon Network opgenomen. Zo is de serie The Amazing World of Gumball in native HD-kwaliteit op Cartoon Network HD te bekijken. Ook bekijkt het kinderkanaal of er een nieuwe HD-versie van de animatieserie Thundercats – die in de jaren ’80 populair was – gemaakt kan worden.

Na de lancering in het Verenigd Koninkrijk wil de eigenaar van Cartoon Network ook de mogelijkheden bestuderen om het HD-kanaal op andere Europese televisiemarkten te lanceren.Op dit moment is Cartoon Network HD alleen in Amerika beschikbaar.