Minister grijpt niet in om zenderpakket Ziggo

Minister van Media Marja van Bijsterveldt (CDA) is niet plan zich te mengen in de ruzie tussen kabelbedrijf Ziggo en de programmaraden. Ziggo brengt het aantal analoge zenders terug van 30 naar 25, tot groot ongenoegen van de programmaraden. De SP vroeg Van Bijsterveldt om in te grijpen, maar zij vindt dat zij daar niet over gaat.

SP-Kamerlid Jasper van Dijk vindt de reactie van de minister zeer teleurstellend. Hij vindt dat ze kijkers zonder digitale televisie in de kou laat staan.

"Het lijkt alsof de antwoorden op mijn Kamervragen door Ziggo zelf zijn beantwoord", zegt Van Dijk. "Er is geen enkel begrip voor analoge kijkers die ineens gewaardeerde zenders moeten missen, zoals BBC, CNN of de Duitse zenders in Limburg."

Volgens Van Dijk worden kijkers gedwongen om over te stappen naar digitale televisie, wat extra kosten met zich meebrengt. "Televisie is geen normaal commercieel product; de regering heeft een taak om te voorzien in een toegankelijk, divers en betaalbaar aanbod voor iedereen", aldus de socialist. [Novum/RadioWereld.NL]