Komedieserie Zie Ze Vliegen maakt vliegende startZie Ze Vliegen is zaterdagavond van start gegaan met ruim een miljoen kijkers(1.092.000). De komedieserie van Carlo Boszhard en Irene Moors is daarmee het op twee na best bekeken programma van de zaterdag, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Alleen Studio Sport (1.412.000) en het achtuurjournaal (1.340.000) trokken meer kijkers.

RTL 4 is blij met de vliegende start van de nieuwe komedieserie. "Ik ben ontzettend trots op de cast van Zie Ze Vliegen", reageert programmadirecteur Erland Galjaard op de kijkcijfers. "Heel moedig dat Carlo en Irene na het succes van De TV Kantine en de Gouden Televisier-Ring toch weer iets nieuws hebben geprobeerd."

Boszhard en Moors kregen de Gouden Televizier-Ring voor De TV Kantine, waarin ze verschillende BN'ers persifleren. Het programma trok afgelopen seizoen gemiddeld 2,1 miljoen kijkers per aflevering.

Ook voor Jan Smit zijn de kijkcijfers van zaterdagavond een opluchting. Lang Leve de Tv, dat door de Volendammer wordt gepresenteerd, trok meer dan een miljoen kijkers. Dat was Smits streven. "Als wij geen miljoen kijkers halen, is het niet gelukt", zei de zanger eerder. Smit ziet Lang Leve de Tv, een spelshow rondom het zestigjarig bestaan van de Nederlandse televisie, als een test. "Dit programma wordt de test of ik het grote publiek kan vasthouden."

Lang Leve de Tv (1.023.000) legt het net af tegen My Name Is... De talentenjacht, een zoektocht naar de beste imitator van grote sterren, trok zestigduizend kijkers (1.083.000) meer dan Smits spelshow. My Name IsÖ veroverde de vierde plek in het kijkcijferlijstje, Lang Leve de Tv behaalde de vijfde plaats.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Lotto Weekend Miljonairs bij SBS6 trok aanzienlijk minder kijkers. Slechts 518 duizend mensen bleven op voor de spelshow, die wederom wordt gepresenteerd door zanger Jeroen van der Boom. [Novum/RadioWereld.NL]