Nieuwe FM-frequenties voor BNR Nieuwsradio


Het landelijke commerciŽle radiostation BNR Nieuwsradio heeft nieuwe FM-frequenties in de regio Dordrecht en West-Brabant. Voorheen was BNR in Dordrecht op 99.6 FM te ontvangen, maar deze frequentie is gewijzigd in 91.5 FM. In West-Brabant is de nieuwszender voortaan te ontvangen op 95.4 FM.

De wijzigingen in FM-pakket van BNR zijn het gevolg van de optimalisatie van het FM-pakket van Radio Gelderland. Binnenkort wordt de oude frequentie van BNR in Dordrecht, 99.6 FM, verplaatst naar Zaltbommel en gebruikt door Radio Gelderland.

Om het ontstane dekkingsgat van BNR op te lossen, zendt het station nu vanuit Dordrecht uit op 91.5 FM. Op deze frequentie zond BNR voorheen uit vanuit Breda. Maar om storingen op de frequentie in Dordrecht te voorkomen is de zender in Breda afgelopen week uitgezet. Om nu toch etherdekking te behouden in West-Brabant, zendt BNR hier nu uit op 95.4 FM. Deze zender staat in Gilze.

De frequentie 95.4 FM behoorde overigens voorheen tot het kavel A07, waarop Arrow Classic Rock enkele jaren geleden uitzond. Momenteel staat dit kavel leeg en dit zal voorlopig nog zo blijven. Recent startte het Agentschap Telecom een verdeelprocedure voor dit kavel, waarvoor ťťn aanmelding binnenkwam. Deze werd echter afgewezen, omdat niet aan de vereisten werd voldaan. [RS/RadioWereld.NL]