Omroep West onvindbaar bij Ziggo


PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash vindt dat de regionale publieken rampenzender Omroep West en de lokale zender Stadsomroep Den Haag te slecht vindbaar zijn in het digitale pakket van Ziggo. Ook de regionale tv-zender en Regio TV InfoThuis moet beter vindbaar worden.

"TV West is bijvoorbeeld ‘weggestopt’ op kanaal 989 terwijl dit onze regionale rampenzender is. En dat terwijl Ziggo de kanalen 9 tot en met 13 benut voor eigen reclamedoeleinden", aldus Ramnewash. De PvdA-er heeft vragen gesteld aan het college van Den Haag. "Conform wetgeving betaalt de gemeente Den Haag per inwoner een bijdrage voor de lokale zender."

Volgens de informatie van de PvdA-er is Omroep West merkbaar slecht te vinden en vertaalt zich dat in sterk dalende kijkcijfers.

Ramnewash: "En dat is natuurlijk een slechte zaak. Als je de zender op normale dagen al niet kunt vinden, dan is dat ten tijde van een ramp natuurlijk nog veel erger. Verder vinden wij het uiteraard van belang dat zoveel mogelijk Hagenaars zich betrokken voelen bij hun stad en wat er op lokaal niveau allemaal speelt." [RadioWereld.NL]