Tv-soap Sylvia Geersen ingekort tot vier afleveringen


De soap over het leven van fotomodel Sylvia Geersen is ingekort tot vier afleve- ringen. Er is te weinig beeldmateriaal voor de geplande acht uitzendingen. Dat heeft RTL laten weten. Sylvia’s Secrets, zoals de RTL 5-soap getiteld is, gaat op zondag 11 september na elf maanden uitstel in première. Eigenlijk zou de serie in oktober 2010 van start gaan, maar slechts filmen tijdens haar professionele activiteiten leverde niet genoeg materiaal op. Daarop werd besloten het model ook in privé te volgen.

Hoewel de soap eigenlijk zou draaien om Geersens pogingen om model voor Victoria’s Secret te worden, is het onderwerp enigszins gewijzigd. Het fotomodel, die tweede werd in het eerste seizoen van Holland’s Next Top Model, werd eind vorig jaar namelijk opgenomen in een kliniek vanwege een cocaïneverslaving.

In de soap is te volgen hoe Geersen er weer bovenop probeert te komen. “De Rotterdamse beauty bleek een dubbelleven te leiden. Achter haar jetsetbestaan ging een drank- en drugsverslaving schuil. Stukje bij beetje bouwt Sylvia nu een nieuw leven op“, aldus RTL.

Sylvia’s Secrets is vanaf 11 september elke zondag om tien uur ‘s avonds te zien bij RTL 5, direct na de Nederlandse dansprogramma’s So You Think You Can Dance en The Real Body Language.