'Games kunnen over 10 jaar onze emoties lezen'

Volgens de directeur van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, kunnen games over 10 jaar “bijna gevaarlijke niveaus van interactiviteit bereiken”.


Spellen zullen dus meer kunnen dan slechts de bewegingen van een speler ‘zien’. De hoge pief vergelijkt de bewegingstechnologie (zoals die van Microsoft Kinect) van vandaag met het 8-bit tijdperk van videospellen.

De spellen van de toekomst zullen volgens hem herkennen waar je heen kijkt en hoe de speler zich voelt door de hartslag te monitoren en gezichtsuitdrukkingen te lezen. Yoshida vertelde bij de besloten presentatie die hij op de Gamescom vorige week gaf ook dat hij zich kon voorstellen dat er over een aantal jaar een detectivegame zou kunnen bestaan die probeert te kijken of de speler liegt.

“Verder zal kunstmatige intelligentie naast het registreren van de gevoelens van de speler hopelijk niet meer aanvoelen als acteren”, aldus Yoshida. Over tien jaar zal kunstmatige intelligentie niet meer gebonden zijn aan scripts en voorgeprogrammeerde bewegingen en dus natuurlijker aanvoelen. De spellen zullen dan bijvoorbeeld objecten in de hand van de speler kunnen herkennen en daadwerkelijk natuurlijke interactie hebben met een karakter in een spel.

Bron: Tom's Guide