RTL 5 volgt luchtvaartpolitie en jonge dokters

RTL 5 komt dit najaar met twee nieuwe realitysoaps. In Unit Luchtvaartpolitie’ staat de politiehelikopter centraal, terwijl in ‘Jonge Dokters, Je Leven In Hun Handen’ een groep jonge artsen gevolgd wordt. Dat heeft de tv-zender donderdag laten weten. Het is voor het eerst dat de luchtvaartpolitie centraal staat in een realitysoap. Maandenlang volgden de makers piloten en waarnemers tijdens hun operaties in de politiehelikopter, die dag en nacht alles vanuit de lucht in de gaten houdt.

Tijdens de opnames werd de helikopter ingezet voor uiteenlopende acties. Zo ziet de kijker de luchtvaartpolitie in actie tijdens inbraken, achtervolgingen op vuurgevaarlijke criminelen, opsporingen van wietplantages, het beëindigen van gijzelingen en het bekeuren van snelheidsmaniakken.

In de serie Jonge Dokters staan acht jonge artsen in het Amsterdamse Onze Lieve Vrouwen Gasthuis centraal. “Met de juiste opleiding en de nodige bagage op zak begint het echte werk voor de acht ambitieuze artsen. Voor het eerst ligt het leven van patiënten in hun handen en doen zij werkelijk alles zelf“, aldus RTL.

Van beide programma’s is nog geen startdatum bekend.