BNN met documentaire over drama op Utya

BNN heeft de Noorse documentaire Terror Island over het drama van Utya aangekocht. De reportage over de grootste aanslag in Noorwegen sinds de Tweede Wereldoorlog is op 1 september te zien op Nederland 3. Dat heeft BNN donderdag laten weten. Anders Breivik is de man die Noorwegen afgelopen 22 juli op zijn kop zette. Hij pleegde een bomaanslag in het centrum van Oslo en reed daarna naar het eiland Utya, waar hij 69 jongeren van de socialistische partij AEF vermoordde.

Het Noorse Drama van Utoya, zoals de documentaire door BNN is hertiteld, vertelt het verhaal vanaf de dag dat de jongeren van de socialistische partij AEF aankomen op het eiland. De beelden zijn door de organisatie van het zomerkamp zelf gemaakt. Overlevenden praten achteraf over hoe ze van het ene op het andere moment in een nachtmerrie belandden.

Er komen veel aangrijpende verhalen aan bod. Het meisje dat haar zus overhaalde om naar het zomerkamp op Utoya te komen. De jongen die Anders Behring Breivik vermomd als agent met een pontje naar het eiland bracht. En de jongen die zijn vriend vlak voor zn ogen door het hoofd geschoten zag worden. Ze vertellen allemaal hun aangrijpende verhaal, aldus BNN.

Het Noorse drama van Utoya is donderdag 1 september om 19.30 uur te zien bij BNN op Nederland 3.