Nieuwe muziekshow De Buisonjé slaat nog niet aan


Xander de Buisonjé heeft met het nieuwe muziekprogramma Kamer 9 nog geen miljoenenpubliek weten te bereiken. De show, die maandag werd uitgezonden in het kader van TV Lab, trok slechts 39 duizend kijkers. Voor Kamer 9 sloot De Buisonjé muzikant Tim Knol 36 uur op in een studio om in dat tijdsbestek een lied te maken. De kijkers konden het programma wel waarderen, Kamer 9 kreeg een 7,2.

Andere TV Lab-programma's die maandag werden uitgezonden trokken nog minder kijkers. Ram Bam, een variant op het Vlaamse Basta, werd bekeken door achtduizend menzen. Slechts zesduizend kijkers bleven plakken voor Truman, dat draait om informatie die wordt gedeeld via social media.

Ondanks de geringe kijkers werden beide programma's goed gewaardeerd, Ram Bam was de favoriet van de kijkers en scoorde een 7,7. Truman werd beoordeeld met een 7,3.

TV Lab geeft programmamakers de kans een show te testen. Na een proefuitzending wordt besloten of een programma een vervolg krijgt. Nederland 3 staat deze hele week in het teken van experimentele televisie.

De kijkcijfers van de voetbaltalkshow 'Voetbal International' blijven maar stijgen. Het vorige record stond op 831.000 kijkers (maandag 15 augustus jl.). Sinds maandagavond is dat gegroeid naar 872.000 kijkers. Met deze nieuwe score behaalde de talkshow in de doelgroep van mannenzender RTL 7, Mannen 20 tot 49 jaar een zenderaandeel van 22,5 procent. [Novum/RadioWereld.NL]