Rob de Nijs opent nieuwe tv-zender TV192Op 31 augustus gaat een nieuw tv-station vanstart, 192TV. Deze datum is gekozen omdat 31 augustus in het geheugen van menig muziekliefhebber staat gegrift als "The Day The Music Died". Op die datum in 1974 moesten zowel Radio Veronica als Radio Noordzee van de Nederlandse regering haar radio-uitzendingen per direct staken.

92TV is vanaf donderdag 1 september 24 uur per dag landelijk te zien met Ďgolden oldies' op televisie via Ziggo, Caiway, Cai Harderwijk en Glashart Media.

192TV is een initiatief van Ad Bouman, Rene Kroon en Bert van Breda. De officiŽle opening wordt verricht door Gerard Renkema, Burgemeester van Nijkerk en zanger Rob de Nijs. Demis Roussos kan in tegenstelling tot eerdere berichten de officiŽle opening van 192TV niet verrichten. Rob de Nijs geeft om 15:00 uur het officiŽle startschot voor de lancering van 192TV op 31 augustus in Restaurant De Salentein te Nijkerk.

Ad Bouman, Rene Kroon en Bert van Breda willen met het oprichten van 192TV een nieuwe tv-zender in de markt zetten die de fans van muziek uit het verleden weer laat genieten van hun favoriete artiesten, maar tegelijkertijd ook informatie geven over die artiesten; waar treden onze helden nog op en welke nieuwe cd is er van ze verschenen.

192TV wordt een tv zender voor de 45-plusser. Behalve bekende liedjes van de jaren Ď60 en Ď70 zullen ook hits gedraaid worden uit de jaren Ď80, Ď90 en het zelfs uit het nieuwe millennium, compleet met de originele jingles van Radio Veronica. [RadioWereld.NL]