DDoS-aanvallen vaak op dinsdag

Beveiligingsbedrijf KasperSk* Lab heeft onderzocht dat de meeste DDoS-aanvallen op dinsdag plaatsvinden. De populairste doelwitten zijn vaak webwinkels, online gamingsites, beurswebsites en websites van banken. De aanvallen worden vooral gebruikt voor het afpersen van websites.

De zogenaamde ‘http flood’ is de populairste manier om een DDoS-aanval uit te voeren. Hierbij wordt een groot aantal http-verzoeken naar de website gestuurd. Dergelijke verzoeken lijken op normale verzoeken waardoor ze lastig te filteren zijn.

De krachtigste DDoS-aanval die door KasperSk* werd gedetecteerd bestond uit 500 Mbps, ter vergelijking; een gemiddelde aanval veroorzaakt 70Mbps verkeer. De langste DDoS-aanval duurde zestig dagen en het grootste aantal aanvallen tegen één website was 218.

Uit het rapport blijkt dat 89% van alle DDoS-aanvallen uit 23 landen afkomstig zijn. Deze DDoS aanvallen waren vrij gelijk verdeeld over de verschillende landen. Kleine uitschieters zijn de V.S. en Indonesië. Door hacktivisten als Anonymous en Lulzsec worden DDoS-aanvallen ook steeds vaker ingezet voor idealogische doeleinden.