Verkiezing Gouden Televizier-Ring 2011 gestart

De verkiezing van de Gouden Televizier- Ring 2011 is donderdag gestart. Net als in voorgaande jaren kan men via internet stemmen op favoriete tv-programma’s en presentatoren. Dat heeft organisator Televizier gemeld. De eerste stemronde loopt tot het eind van september op de website televizierring.nl. Na deze periode maakt de organisatie per categorie drie genomineerden bekend. Daar kunnen liefhebbers van televisie vervolgens weer op stemmen gedurende de tweede stemronde.

Tv-kijkers kunnen stemmen op hun favoriete programma, presentator, presentatrice, tv-talent en jeugdprogramma. “Het beste programma van 2011 wordt niet bepaald door een strenge vakjury of door bevriende vakgenoten, maar door de mensen thuis. En de liefde van het grote publiek, daar gaat het hart van een tv-presentator of -presentatrice zeker sneller van kloppen“, zegt Jeroen de Goeij van Televizier.

Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar De TV Kantine van Carlo Boszhard en Irene Moors. Wie de winnaars van 2011 worden, wordt op 21 oktober duidelijk tijdens een live-uitzending op Nederland 1 vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De verkiezing van de Gouden RadioRing valt dit jaar niet samen met de Gouden Televizier-Ring verkiezing. De AVRO viert de uitreiking van de RadioRing dit najaar tijdens een exclusief evenement en zal daarover later meer naar buiten brengen.