Meer variatie op Nederland 2

De Publieke Omroep biedt in het nieuwe seizoen meer variatie op Nederland 2. Dat zei tv-directeur Gerard Timmer donderdag op de najaarspresentatie van de NPO. Nederland 2 krijgt op primetime meer vrije ruimte door het verdwijnen van de dagelijkse rubriek Uitgesproken, dat vorig jaar werd geďntroduceerd als opvolger van Netwerk. “De kijker krijgt op Nederland 2 meer variatie: door om half negen geen vaste actualiteitenrubriek meer uit te zenden“, aldus omroepbaas Timmer.

Om half negen heeft Nederland 2 nu vijf andere programma’s te bieden. In het nieuwe seizoen staan hier Café de Liefde (VPRO) op maandag, Cash op Zolder (AVRO) op dinsdag, het nieuwe Achter het Scherm (NTR) op woensdag, 2voor12 (VARA) op donderdag en Per Seconde Wijzer (VARA) op vrijdag.

Ook ontstaat meer variatie doordat er elke werkdag een wisselend opiniërend programma wordt uitgezonden. Voorafgaand aan Nieuwsuur staat Tegenlicht op maandag (VPRO), Altijd Wat (NCRV) op dinsdag, Oog in Oog (KRO) en Moraalridders (EO) op woensdag en De vijfde Dag (EO) op donderdag.

Elke vrijdag presenteert Clairy Polak het nieuwe mediaprogramma De Waan van de Dag (VARA) en ‘s zaterdags is er op Nederland 2 het nieuwe Debat op 2 (KRO/NCRV) met Ghislaine Plag en Arie Boomsma.