Jeugdjournaal en Schooltv bundelen krachten


‘Het versterken van de publieke nieuwsvoorziening voor de jeugd, thuis en op school’. Met dat doel voor ogen gaan de redacties van het NOS Jeugdjournaal en het NTR Schooltv-weekjournaal met ingang van het schooljaar 2011-2012 nauw samenwerken voor voor 9 tot 12 jarigen.

De bundeling van krachten moet leiden tot kwalitatief nog betere nieuwsprogramma’s voor kinderen op jonge leeftijd. En tevens moet het efficiëntiewinst opleveren volgens de NOS, waardoor er met dezelfde hoeveelheid geld meer journalistieke ruimte is om beide programma’s zo goed mogelijk te maken.

De samenwerking krijgt concreet vorm in één redactie die werkt aan gezamenlijke planning en nieuwsgaring voor de dag- en weekprogramma’s. De invulling en afstemming van onderwerpen vindt plaats in gezamenlijke redactievergaderingen. Om dit alles mogelijk te maken, is de redactie van het Schooltv-weekjournaal onlangs naar het NOS-gebouw verhuisd.

De beide programma’s blijven als titel, met de bijbehorende websites, bestaan. Ook de uitzendtijden blijven hetzelfde. De krachtenbundeling vindt plaats in het jaar dat beide programma’s 30 jaar bestaan. [RadioWereld.NL]