Actie tegen bezuinigingen publieke omroep


Diverse werknemersorganisaties voeren maandag 19 september in Den Haag actie tegen de verregaande stapeling van bezuinigingen van dit kabinet. De aangekondigde kabinetsmaatregelen treffen veel mensen. Het kabinet zet het mes in de publieke omroep. De PO is een belangrijke schakel in het medialandschap.

Het medialandschap biedt informatie en inzichten en biedt daarmee de mogelijkheid tot meningsvorming. "De keuzes die het kabinet maakt zijn niet de onze." En dat wil de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) laten weten ook. Daarom is het volgens de NVJ tijd om in actie te komen tegen het kabinet Rutte.

Manifestatie op het Malieveld
Het programma is globaal als volgt. De bonden organiseren tussen tot 13.00 uur op diverse locaties in Den Haag `het nationaal beraad', onder andere in het conservatorium Den Haag. Vanaf 14.00 uur start een manifestatie op het Malieveld, waar diverse sprekers het woord nemen, afgewisseld met muzikale optredens. Onder andere het volledige Metropole Orkest heeft haar medewerking toegezegd. Daarna volgen diverse toespraken van CNV, CG Raad en FNV. [RadioWereld.NL]