De Andere Wereld verhuist op Radio 5

Het radioprogramma De Andere Wereld van de IKON verhuist niet vanaf 4 maar vanaf 11 september van de vroege zondagmorgen naar zondagmiddag 16.00 uur. Het radiomagazine op Radio 5, met een mix van politiek, cultuur, levensbeschouwing en human interest, wordt zodoende de tegenhanger van Langs de Lijn op Radio 1. "Eindelijk een goed alternatief voor wie niet van sport houdt", aldus een trouwe luisteraar.

Het radioprogramma krijgt met ingang van het nieuwe seizoen een iets andere opzet volgens presentator Job de Haan. De rubriek ‘De 7 klassieke deugden’ werpt nieuw licht op bekende Nederlanders die zich uitspreken over hun persoonlijke (on)deugden.

Iedere week wordt in een eigen binnenlandreportage niet alleen de inhoud, maar ook het medium radio eer aangedaan, met extra nadruk op afwisselend en goed gemonteerde audio.

Oudste journalistieke radioprogramma
Het radioprogramma De Andere Wereld is vorig jaar noodgedwongen en onder veel protest verhuisd van Radio 1 naar Radio 5. De eerste uitzending vond plaats op 4 januari 1976; daarmee is De Andere Wereld het oudste algemeen journalistieke programma op de Nederlandse radio. [RadioWereld.NL]