Thom Hoffman in Tros-serie over Heineken

Thom Hoffman is in het najaar van volgend jaar te zien als Alfred Heineken in een tv-serie over de biermagnaat. De Tros werkt momenteel aan een vierdelige serie over de ontvoering van Heineken. "Langzaam vormt zich een beeld van Heineken in mijn hoofd", vertelt Hoffman aan De Telegraaf.

De tv-serie is volgens Hoffman bijna het tegenovergestelde van de speelfilm, waarin Rutger Hauer de rol van Heineken voor zijn rekening neemt. "De film verhaalt over de ontvoering van Heineken vanuit het gezichtspunt van Willen Holleder en Cor van Hout. In onze serie gaat het over hoe het leven van Heineken veranderde nadat hij drie weken in een cel aan de muur vastgeketend had gezeten."

De opnamen voor de tv-serie, die vooralsnog Freddy heet, vinden in oktober en november plaats. Welke acteurs naast Hoffman te zien zijn, houdt de Tros nog even voor zich. "Nog niet alle contracten zijn getekend", licht een woordvoerder toe. Freddy wordt waarschijnlijk op zondagavond uitgezonden op Nederland 2.

Hoffman is nu al gefascineerd door de biermagnaat. "Hij heeft het die drie weken volgehouden omdat hij kracht putte uit het slim onderhandelen en analytisch vergaren van informatie", zegt de acteur, die al druk bezig is met de voorbereidingen van de serie. "Het fascinerende voor mij als acteur is dat ik denk dat hij daar echt een ander, misschien milder mens is geworden."

De Heineken-film kijken ter voorbereiding op de serie, zit er voor Hoffman niet in. "Die film komt uit nadat wij alles al hebben opgenomen", zegt Hoffman over de film De Heineken Ontvoering, die vanaf 27 oktober draait. "Maar anders was ik, vermoed ik, toch niet gaan kijken. Ik wil zelf met de bierbrouwer versmelten." [Novum/RadioWereld.NL]