Nieuwe frequenties voor BFBS in Nedersaksen

De Britse legerzender BFBS Radio heeft nieuwe frequenties in de Duitse deelstaat Nedersaksen in gebruik genomen. De frequenties zijn ter vervanging van de sterke frequentie 97.6 FM vanuit Visselhövede, die BFBS binnenkort zal afstaan. Oorspronkelijk zou de legerzender al in maart stoppen op deze frequentie, maar het was ontevreden over het alternatief.

De frequentie 97.6 FM dekt grofweg het gebied binnen de stedendriehoek Hamburg – Bremen – Hannover en verzorgt de Britse troepen die gestationeerd zijn rondom de Lüneburger Heide. Via BFBS Radio worden zij in hun eigen taal geïnformeerd en vermaakt. Het station zendt een format uit dat gelijk is aan BBC Radio 1.

Omdat het aantal gestationeerde militairen in Duitsland steeds verder afneemt, besloot BFBS Radio om opnieuw een sterke frequentie op te geven. Nadat vorig jaar al sterkes frequentie in het Ruhrgebied en in Bonn werden opgegeven, wordt dit keer een frequentie in Nedersaksen buiten gebruik gesteld.

Het was de bedoeling dat per 1 maart de uitzendingen op 97.6 FM vanuit Visselhövede zouden worden stopgezet, maar BFBS was ontevreden over het alternatief. Hierdoor bleef het station langer uitzenden op 97.6 FM. Inmiddels is er een nieuw alternatief, waarmee het station kennelijk akkoord mee is gegaan, want sinds begin september zijn de nieuwe frequenties in gebruik genomen. Ook zijn nieuwe antennes in de zendmast opgehangen.

Vanuit Fallingbostel zendt BFBS Radio nu uit op 100.1 FM (50 W), terwijl vanuit Bergen-Hohne wordt uitgezonden op 106.7 FM (200 W). BFBS Radio 2 blijft in deze regio’s te ontvangen op 95.2 FM en 104.7 FM.

Wanneer BFBS Radio de 97.6 FM gaat verlaten is nog niet bekend. Ook is nog niet besloten wie de frequentie in de toekomst mag gaan gebruiken. [RS/RadioWereld.NL]