Samsung Galaxy S 2 snelste smartphone

Uit een test van Anandtech blijkt dat de Samsung Galaxy S II de snelste smartphone op grafisch gebied is. Alleen de iPad 2 is op grafisch gebied sneller, van de smartphones is het vlaggeschip van Samsung het snelst.

De Samsung Galaxy S2 bevat een 1.2GHz Exynos 4210 Mali 400 terwijl vele andere smartphones een SGX-processor hebben. Hoewel de A5 (ook SGX) van de Apple iPad 2 lager is geklokt, is het wel twee keer zo snel op grafisch gebied als de Samsung Galaxy S2. Op het gebied van berekeningen op basis van triangles (wat vaak gebruikt wordt voor games) scoort de processor minder. Dit kan misschien een probleem worden met toekomstige games. Grafische effecten zoals in menuís e.d. gaan beduidend sneller.

Met Android 4 wordt het besturingssysteem ook geoptimaliseerd voor meerdere cores waardoor de prestaties waarschijnlijk nog een stuk beter worden. Er wordt al beweerd dat Android 4 twee keer sneller zal zijn dan 3.2 (de tablet-versie van Android). Met alle nieuwe smartphones op komst eind dit jaar, is het nog maar de vraag hoe lang de Samsung Galaxy S2 de kroon als snelste grafische smartphone mag houden. Misschien dat Samsungs eigen Droid Prime, die voor oktober staat gepland, de kroon zal overnemen.[Via: Anandtech]