Results 1 to 2 of 2

Thread: Proefversie Windows 8 vanaf nu te downloaden

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Proefversie Windows 8 vanaf nu te downloaden

  Windows 8 is gisteravond uitgebreid geshowd. De nog in ontwikkeling zijnde nieuwe versie - nu te downloaden - mikt vooral op tablets en is al lichter dan Windows 7.

  Microsoft-topman Steven Sinofsky heeft op de Build-conferentie een preview (build 1802) van Windows 8 getoond op diverse computers. Daaronder ook zijn jaren oude Lenovo-netbook, één van de eerste netbooks. "Een netbook, kennen jullie dat nog?", grapt hij tegenover zijn publiek van softwaredevelopers. Op diezelfde machine met Atom-processor en 1 GB geheugen heeft hij ooit de preview van Windows 7 gedemonstreerd.

  1 bèta, 1 RC, dan release
  De Windows 8-alpha verbruikt slechts 281 MB, terwijl het huidige Windows 7 volgens Sinofsky 404 MB in beslag neemt. De preview van Windows 7 was nog iets 'vetter' en had 524 MB nodig. Tussen die preview en de release zat ongeveer een jaar. De verwachting van buitenstaanders is dat Windows 8 nog een jaar ontwikkeltijd nodig heeft, hoewel Microsoft daarover het zwijgen toe doet.

  Windows-baas Sinofsky bezweert dat kwaliteit boven een tijdstreven gaat. Hij heeft wel losgelaten dat de nu uitgegeven preview nog enkele updates krijgt, waarna er slechts één bèta uitkomt. Daarna volgt één release candidate en dan de definitieve release.

  Preview en tablet uitgedeeld
  Microsoft heeft de nu geshowde preview uitgedeeld aan developers op de Build-conferentie. Zij kunnen daarmee aan de slag, hoewel de ook getoonde Windows Store voor online-applicatieaanschaf nog niet live is. De preview is ook voor derden (met een Windows Live-account) te downloaden. Deze proefversie van Windows 8 vereist wel een schone installatie; upgraden vanaf Windows 7 is niet mogelijk.

  Naast het besturingssysteem voor alle aanwezigen op de conferentie in Anaheim (VS), hebben 5000 bezoekers een nog niet onthulde Samsung-tablet gekregen. Die machine heeft wel een quadcore-processor, wat al uit geruchten naar voren was gekomen, maar dat is wel een traditionele x86-chip van Intel. Deze volledig nieuwe tablet heeft een Core i5 van de tweede generatie, met 4 GB geheugen en een 64 GB ssd (solid state drive).

  "Het is echt een machine voor developers", prijst Sinofsky het Samsung-presentje aan. Programmeurs kunnen op die x86-machine hun zelfgemaakte tablet-apps draaien én zo hun vertrouwde ontwikkelpakket Visual Studio starten om die apps te debuggen, legt hij uit. De tablet komt compleet met een dockingstation, met daarin een usb-poort voor toetsenbord en muis, plus een hdmi video-uitgang.

  Metro-interface default aan
  Verder heeft Microsoft op Build developertools uitgedeeld. Daarmee kunnen ontwikkelaars alvast apps maken. Die haken dan in op nieuwe Windows 8-functies, zoals automatische cloud-synchronisatie, en op de Metro-interface. Die grafische interface is afkomstig van Windows Phone 7 en staat default aan. Dit geldt ook voor niet-tablets en non-touch pc's.

  De traditionele desktopinterface is wel in te schakelen, maar draait dan als een soort app. Sinofsky benadrukt dat alles ook te bedienen is met toetsenbord-snelkoppelingen. Dat geldt voor zowel huidige keyboard-shortcuts waar gebruikers al mee bekend zijn als voor nieuwe toetscombinaties voor de nieuwe Metro-interface en Windows 8-functies.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: Proefversie Windows 8 vanaf nu te downloaden

  Microsoft heeft gisteren aangekondigd dat iedereen de Developer Preview-versie van Windows 8 kan downloaden.

  We schreven al eerder dat er een versie beschikbaar zou komen maar wisten toen nog niet zeker of die voor iedereen beschikaar zou komen of alleen voor ontwikkelaars. Micrsoft heeft er dus voor gekozen om het zelf op internet aan te bieden. Iedereen die nu zonder problemen Windows 7 kan draaien kan sowieso ook probleemloos Windows 8 draaien. Er is zowel een 32- als 64-bits versie. De versie van Windows 8 die geschikt is voor ARM-processoren is niet beschikbaar om te testen.  Gebruik voor eigen risico

  Microsoft geeft aan dat het niet om een bètaversie gaat maar om een vroege testversie. Het is dan ook verre van stabiel. Wanneer een bètaversie uitkomt is nog onbekend. Naast de Windows 8 versie kun je ook de bijbehorende ontwikkeltools, SDK en codevoorbeelden downloaden.

  De downloadversie zonder de ontwikkeltools past op een dvd-tje (64-bit: 3,6GB 32-bit:2,8GB). De testversies zijn hier te downloaden:


  http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516

Similar Threads

 1. Kabinet wil downloaden verbieden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 11-04-2011, 17:09:33
 2. Windows 7 SP1 vandaag te downloaden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 23-02-2011, 13:56:03
 3. Uitzendingen NPO nu ook te downloaden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 16-12-2010, 18:06:30
 4. UPC-directeur: downloaden is diefstal
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 20-05-2010, 08:45:47
 5. Microsoft Security Essentials nu te downloaden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 29-09-2009, 23:00:04

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •