Eurosport voor het eerst met nationale uitzending


De pan-Europese sportzender Eurosport zendt voor het eerst een evenement alleen in Nederland uit. Het gaat om het EK Vrouwenvolleybal, waaraan ook het Nederlandse team deelneemt. Dat heeft de zender woensdag gemeld. Het verslag, vanaf 23 september op tv, mar- keert volgens Eurosport ‘het begin van een nieuw tijdperk’. “We adverteerden al nationaal en voortaan kunnen we dus ook live sport aanbieden volledig gericht op de Nederlandse markt“, zegt directeur Benelux Danny Menken.

De coverage wordt mede mogelijk gemaakt door DELA, dat de uitzendrechten van het EK bemachtigde. “Als sponsor van de sportieve ambities van het Nederlands damesvolleybalteam zoeken wij al enige tijd naar nieuwe wegen om deze sport in de huiskamers te brengen. Ik ben blij dat wij in onze partners dezelfde behoefte aan vernieuwing hebben gevonden“, zegt Martin Kersbergen van de uitvaartverzekeraar.

Eyeworks verzorgt de productie. “De samenwerking met Eurosport en DELA is inspirerend en zeer innovatief. Ik ben er trots op dat wij voor het eerst het pan-Europese signaal van Eurosport kunnen voorzien van content die puur op Nederland is gericht. Een noviteit“, zegt Arthur Zuijderwijk van het productiehuis.

Er worden in elk geval zes wedstrijden live uitgezonden, waaronder de wedstrijd met het Nederlandse team en de finale.