Keizerstad gaat door als internetstation

Keizerstad, de regionale commerciŽle radiozender uit Arnhem en Nijmegen stopt donderdag 15 september officieel om 18.00 uur. Dan komt er een einde aan bijna 30 jaar Keizerstad in de ether. Maar de redactie van Radio.NL ontdekte vandaag een tweetal testradiostreams. Keizerstad gaat door onder de naam Keizerstad 80s, maar nu alleen via internet.

Keizerstad-baas Ignas Kuppens antwoordde naar aanleiding van onze vraag over de ontdekking: "Jullie weer!, haha, complimenten voor het speurwerk. Inderdaad zal Keizerstad FM een vervolg via internet krijgen.

Net na 6 uur vanavond, als we onze ether- en kabeluitzendingen overdragen aan Radio Oranje Nationaal, zal Keizerstad 80s via internet het levenslicht zien. De naam zal dus niet verloren gaan. Luisteraars kunnen via de gebruikelijke streams en website blijven luisteren", zegt Kuppens tegenover Radio.NL.

'Keizerstad 80s' zal uitsluitend muziek uit de tachtiger jaren uitzenden, afgewisseld met de bruikbare Keizerstad-vormgeving uit het heden en verleden. Keizerstad 80s slogan "No Ads - No Talk - Feel The Music!" verraadt dat er geen presentaties en commercials worden uitgezonden.

Volgens de 52 jarige Kuppens zal de website ook worden aangepast op het nieuwe internetstation. "Alleen maar muziek inderdaad, het is eigenlijk als geintje begonnen, maar ik moet zeggen dat het voor onze generatie super klinkt. Trouwens, mijn dochter Dorť van 22 swingt ook aardig mee, haha. Verder in de toekomst kijken doen we op dit moment niet, laten we eerst maar even afwachten of het aanslaat. Misschien begint het dan wel weer te kriebelen." [RadioWereld.NL]