"iPhone 5 wordt groter en dunner"

Zo dichtbij de vermeende release van de iPhone 5 maakt de geruchtenmachine overuren. De iPhone 5 zou platter worden, een groter scherm hebben en een 8 megapixel-camera aan boord hebben.

Als nieuwsplatform is het deze dagen moeilijk om het kaf van het koren te scheiden als het gaat om geruchten over de iPhone 5. Velen beweerden al uitgelekte informatie te hebben over de telefoon, compleet met plaatjes die erg mooi in elkaar gezet zijn met behulp van Photoshop (zo ook het hoofdplaatje bij dit artikel). Maar wie weet zit er tussen al deze nepberichten ook nog wat waarheid. Helaas is het onmogelijk om zeker te weten wat wel en wat niet waar is. Maar omdat de vraag naar deze informatie of de nieuwe telefoon van Apple behoorlijk groot is, geven we toch even een geruchten-update. In te nemen met een korreltje zou, vooralsnog!

De laatste geruchten zijn gebaseerd op een uitgelekte schermbeveiligingsfolie. Daaruit zou blijken dat het scherm een stukje groter wordt dan die van de iPhone 4. In onderstaande afbeelding is een iPhone 4 op de folie geplaatst, om aan te geven hoeveel groter het scherm zal worden. Ook is de uitsnede van de home-knop een stukje groter dan die van de iPhone 4. Dat zou dus duiden op een grotere home-knop.En dan is er nog de serie foto’s van uitgelekte onderdelen die de ingewanden van de iPhone 5 moeten vormen. Uit deze bron, en een aantal gelekte siliconenhoesjes, zou blijken dat de telefoon een stukje dunner wordt dan de iPhone 4. Verder zouden de volumeknoppen aan de andere kant geplaatst zijn en zou de camera een hogere resolutie hebben. Deze dunnere camera wordt ervan verdacht 8 megapixel-resolutie te hebben. Tot zover de roddel en achterklap in de tech-wereld.