UPC helpt klanten met ontvangstproblemen digitale televisieNadat UPC eerder HD-kanalen op lage tot dan nooit eerder voor televisiedoeleinden gebruikte frequenties ging uitzenden zijn in veel delen van Nederland ook enkele SD-kanalen die op deze frequenties uitzenden niet te ontvangen.

UPC gebruikt lagere uitzendfrequenties, die voorheen als radiofrequenties werden bestempeld. Wanneer men over een oudere wandcontactdoos beschikt kan men televisiekanalen die via deze lagere frequenties worden uitgezonden niet ontvangen. Dat lukt wel als men de televisie via de radio-uitgang van de wandcontactdoos aansluit. Echter heeft men dan geen ontvangst op vrijwel alle andere door UPC uitgezonden televisiekanalen meer. In delen van Nederland is bij gebruik van een oudere wandcontactdoos hierdoor onder meer het nieuwe RTL themakanaal RTL Crime niet te ontvangen.

Wie problemen met ontvangst van enkele digitaal uitgezonden televisiekanalen heeft kan volgens UPC-woordvoerster Maaike Scholten het beste telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Wanneer de wandcontactdoos het eerste UPC aansluitpunt in huis is, komt een UPC-monteur kosteloos een nieuwe geschikte wandcontactdoos plaatsen. Wanneer de UPC-klant niet met zekerheid kan zeggen dat dit het geval is, zal via de klantenservice stap voor stap worden bepaald of de wandcontactdoos het eerste aansluitpunt is. Wanneer er toch onduidelijkheid blijft ontstaan, zal UPC meewerken om een goede oplossing voor haar klanten te vinden. Daarbij stelt Scholten dat het ook voor UPC van belang is dat alle klanten alle digitaal uitgezonden televisiekanalen kunnen ontvangen. Mits daar natuurlijk een geschikt televisieabonnement voor wordt afgenomen.