Reinout Oerlemans verkoopt sporttak Eyeworks

Reinout Oerlemans heeft de sporttak van zijn tv-bedrijf Eyeworks verkocht aan CMI Holding. Eyeworks Sport, producent van onder meer Voetbal International, krijgt een nieuwe bedrijfsnaam en alle medewerkers verhuizen mee. Dat heeft Eyeworks vrijdag gemeld. Oerlemans noemt sport het ‘buitenbeentje’ van zijn bedrijf. “Eyeworks richt zich wereldwijd op het bedenken en produceren van entertainmentprogramma’s, dramaseries en speelfilms. Sport past daar eigenlijk niet in“, legt hij uit.

De grote baas van Eyeworks heeft gemengde gevoelens. “De start van de zender Talpa gaf ons destijds de mogelijkheid het eredivisievoetbal te gaan produceren. Een prestigieuze klus die we weer kwijtraakten toen Talpa stopte en de samenvattingen weer bij de NOS terugkwamen. In de periode daarna heeft onze Sport unit zich weer helemaal teruggeknokt. We hebben een rechtenpositie kunnen verwerven in de Jupiler League en zijn zeer succesvol geworden op RTL met Voetbal International, VI Oranje en Tour du Jour. Daarnaast doet Eyeworks Sport onder andere het Nederlands Elftal voor SBS en alle voetbalprogramma’s voor Sport1.”

Oerlemans vindt tijd om te erkennen dat sport geen kerntaak is. “De keuze werd voor ons makkelijker gemaakt in de wetenschap dat de medewerkers van Eyeworks Sport in een sterke omgeving terecht gaan komen. Voor de Eyeworks Groep was Sport een beperkte activiteit (minder dan 5% van het bedrijf). De Eyeworks Groep creëert met deze transactie ruimte om haar kernactiviteiten verder te versterken. 2011 wordt voor Eyeworks, ook zonder Sport, het beste jaar tot nu toe.”

CMI Holding heeft ook de bedrijven Infostrada Sports en Unicem Media overgenomen. Allen gaan zij voortaan verder onder de naam Infostrada Sports Group.