Kink FM voortijdig van kabel en satelliet


Kink FM wordt voortijdig van de satelliet gehaald. Hierdoor kan Kink FM niet meer via diverse kabelmaatschappijen worden uitgezonden. Het stoppen van de satellietverspreiding heeft ook gevolgen voor de kabeldoorgifte. Dit betekent een voortijdige dood van Kink FM. Kink FM zou oorspronkelijk pas op 1 oktober 2011 stoppen. Op deze datum zou Kink FM 16 jaar zijn geworden.

Het is mogelijk dat sommige luisteraars het alternatieve popstation Kink FM nog door enkele kabelmaatschappij kunnen beluisteren.

Niet elke kabelaanbieder maakt gebruik van het satellietsignaal van CanalDigitaal.

Geen storing
Kink FM heeft ook op Facebook al melding gemaakt van het stoppen van Kink FM via de satelliet. Het gaat hier niet om een storing.

Kink FM: "We krijgen zojuist door dat wij vanaf middernacht niet meer via de satelliet zijn te ontvangen. Dit heeft ook gevolgen voor onze kabeldistributie."

Luisteraars reageren massaal
Luisteraars zijn niet blij met het stoppen van Kink FM, getuige een foto op Twitter (zie afbeelding). Ook de reacties, die luisteraars via Twitter en facebook doorgeven zijn erg heftig. Kink FM blijft (voorlopig) nog wel via internet te beluisteren.

Het is vooralsnog onduidelijk of het contract voortijdig door V-V entures is opgezegd bij CanalDigitaal. Waarschijnlijk kan het stoppen van Kink FM op de ASTRA1-satelliet niet meer worden teruggedraaid aangezien andere radiozenders de plek van Kink FM gaan overnemen. Directeur Guido van Nispen was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Kink FM
Op februari 2010 maakte Guido van Nispen, algemeen directeur van V-Ventures, (de investeringsmaatschappij van Vereniging Veronica) bekend dat de Vereniging zou worden aangepast.

Het landelijke commerciŽle radiostation Kink FM werd onderdeel van de profit-tak (V-Ventures BV). In de profit-tak zit naast Kink FM ook het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), waar V-Ventures 100% aandeelhouder van is. Hoeveel geld V-Ventures hiervoor heeft betaald is nooit bekendgemaakt.

Daarnaast heeft de investeringsmaatschappij van Vereniging Veronica ook belangen in veel andere bedrijven waaronder de muziektelevisiev-zender Xite, Cloudspeakers, New Music Labs, Dutch Creative Industry Fund en de weekkrant Den Haag Centraal.

In juni 2011 maakte Van Nispen bekend dat Kink FM moet stoppen omdat het radiostation geen toekomst meer heeft. Officieel trekt Kink FM op 1 oktober de stekker eruit.

De studio van Kink FM wordt na het einde van het radiostation overgenomen door de lokale omroep Optinaal FM uit de achterhoek.

Het is onbekend wat de deejays van Kink FM in de toekomst gaan doen. Ook is het nog steeds onduidelijk of er een goed sociaal plan is voor de medewerkers van Kink FM is en wat het plan inhoudt. [RadioWereld.NL]