Samsung wil iPhone 5-verbod

Volgens insiders is Samsung van plan om Apple een behoorlijke juridische mep te geven wanneer de iPhone 5 uitkomt. Apple zou patenten van Samsung schenden op het gebied van draadloze technologie. Samsung wil op basis daarvan de verkoop van de iPhone beletten in Korea (thuisland van Samsung).

Apple liet eerder al de Samsung Galaxy Tab 7.7 van de beursstand op IFA verwijderen omdat de tablet te veel zou lijken op de iPad. Om dezelfde reden werd met succes de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 verboden in Duitsland. Samsung gaf hieraan gehoor maar broedt kennelijk op een manier om het Apple betaald te zetten en grijpt daarvoor de lancering van de iPhone 5 aan. Samsung denkt zelf ijzersterk te staan omdat het haast onmogelijk is voor Apple om geen gebruikt te maken van Samsungs patenten voor draadloze communicatie, zo stelt het Koreaanse bedrijf.

Gebed zonder end

De patentenoorlog die in April werd begonnen door Apple heeft ondertussen geleid tot 23 rechtszaken in verschillende landen (waaronder Nederland, waar de Galaxy Tab 10.1 niet werd verboden).

[Via: AppleInsider]