BNN vindt zichzelf winnaar in zaak-Verlinde

BNN heeft definitief gewonnen van Albert Verlinde. Dat stelt de omroep dinsdag in een persbericht, naar aanleiding van een uitspraak van de rechter in Den Bosch. De rechter veroordeelde BNN tot een boete voor het afluisteren van Verlinde. “De rechter heeft bepaald dat het niet is toegestaan de privacywetgeving aan je laars te lappen. En dat is precies wat BNN wilde aantonen: roddelrubrieken als RTL Boulevard gaan soms te ver om aan nieuwtjes over BN’ers te komen“, aldus de omroep.

In het programma VOC reikten Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink in de zomer van 2009 Het Gouden Oor uit aan Verlinde, omdat hij zijn oor altijd zo goed te luisteren legt. In de award verstopte BNN een microfoontje. “Om Verlinde te laten voelen hoe het is als er inbreuk wordt gepleegd op je privacy. Een koekje van eigen deeg, omdat de roddelkoning Nederland liet smullen van gekochte beveiligingsbeelden waarop een stiekem zoenende Wesley en Yolanthe te zien zijn“, stelt BNN.

BNN-directeur Lucas Goes staat volledig achter zijn programmamakers. “Verrassend en erg grappig dat Verlinde er zo hard en zo lang voor heeft gestreden om de privacy van BN’ers te beschermen, terwijl juist hij degene is die zich schuldig maakte aan het uitzenden van stiekeme filmpjes en beelden van bewakingscamera’s. Goed nieuws dat de rechter nu heeft bepaald dat dit soort praktijken tot het verleden behoort. Natuurlijk hebben wij de wet overtreden, maar hier heiligt het doel de middelen.”

“Met de veroordeling van BNN heeft Verlinde er zelf voor gezorgd dat er wettelijk paal en perk wordt gesteld aan de roddeljournalistiek in Nederland. En zo heeft BNN op humorvolle wijze privacywetgeving op de kaart gezet“, besluit BNN.