Frans Bauer rende achter Ron Brandsteder aan

Frans Bauer rende tevergeefs achter Ron Brandsteder aan na de mislukte Bananasplit-grap. Hij reed woest weg en hoorde pas later hoe de situatie in elkaar zat. Dat zei Bauer donderdag op Radio 538. Bauer licht een tipje van de sluier op. “We hadden een speciale afspraak geregeld voor Ron en nog wat coryfeeën. Daar zat een hartstikke leuke dame en die ontving Ron ook heel vriendelijk. Toen bleek die dame niet bijster slim en herkende Ron ook niet. Dat vond hij niet grappig“, verklapt hij.

Brandsteder voelde zich onjuist bejegend. “Hij vond het niet leuk dat ze niet wist wie Ron was. Dat werd van kwaad tot erger. De grap was eigenlijk nog niet eens begonnen en toen reed hij boos weg. Serieus. Hij was niet zo zeer beledigd, maar hij was gewoon woedend. Het was echt een situatie.”

Het team van Bananasplit kon de gevluchte Brandsteder niet bijhouden. “Ik heb gerend voor mijn leven om hem tegen te houden, maar ik zag alleen maar rookwolken. Hij heeft me niet gezien en wist dus niet dat het Bananasplit was. Ik had hem toen 35 keer ingesproken op zijn voicemail.”

De TROS gaat de beelden niet uitzenden. “Het kan niet uitgezonden worden. We kunnen het gewoon niet uitzenden. Je gaat zo’n man niet zo laten zien. Hij heeft het zelf overigens niet verboden. Ik heb hem laatst nog gesproken bij Carlo en Irene en het is allemaal weer goed. Hij zei dat hij blij is dat hij door was gereden.”

Wat er nu precies is voorgevallen, wil Bauer nog altijd niet kwijt. “Ik kan het nog niet helemaal verklappen, want we hebben de grap ook bij anderen uitgehaald en die komen later in het seizoen nog langs.”