Frits Spits viert 5-jarig jubileum op Radio 2


Het Radio 2 programma `De Strepen van Spits' van de KRO viert op 22 oktober haar vijfjarig bestaan. In een extra lange feestelijk live uitzending (14.00 tot 18.00 uur) presenteert Frits Spits, samen met Jaap Brienen, zijn top 50 albums van de afgelopen 5 jaar.

Sinds 2006 beoordeelt Spits in het radioprogramma KRO's De Strepen van Spits, elke cd aan de hand van zijn eigen strepensysteem: elk goed nummer op de cd krijgt een streep, en hoe meer strepen hoe beter de cd door Frits beoordeeld wordt.

Wekelijks wordt het album met de meeste strepen uitgeroepen tot de Strepenmeester. In totaal beoordeelde hij in de afgelopen 5 jaar zo'n 4.000 albums.

De 50 best beoordeelde albums van de afgelopen 5 jaar zijn in de feestuitzending opnieuw te beluisteren. Spits: "Het is fantastisch om nieuw verschenen albums onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Persoonlijk vind ik `De Strepen van Spits' het beste muziekprogramma dat ik ooit heb gemaakt. Omdat het origineel is van vorm, goede informatie verstrekt en snelle moderne radio is. Hierdoor voegt het echt iets toe aan het wekelijkse radio-aanbod." [RadioWereld.NL]