Herman den Blijker had graag Junior MasterChef gedaan

Herman den Blijker heeft over de variëteit aan tv-klussen niet te klagen bij zijn baas RTL 4, maar toch heeft hij met jaloerse ogen naar Net5 gekeken. Dat vertelt de topkok in weekblad Televizier. Net5 heeft de rechten van de internationale tv-hit MasterChef in handen en brengt nu ook een eigen juniorvariant. “Ik mag graag kijken naar andere kookprogramma’s. MasterChef Junior vind ik bijvoorbeeld geweldig. Jammer dat dat Net5 is, want dat had ik heel graag willen doen“, geeft de tv-personality aan.

Na al die jaren heeft Den Blijker zijn buik niet vol van televisie. “Ik vind tv heel leuk om te doen. Als ik een format echt niets vind, doe ik het niet. Maar dat is eigenlijk nog nooit voorgekomen. Tot nu toe zijn er steeds goede keuzes gemaakt door RTL. Ik heb heus weleens getwijfeld over een format, maar mijn huidige programma Herman’s Restaurant School zag ik gelijk zitten.”

Den Blijker heeft Herman’s Restaurant School niet zelf bedacht. “Nee, het is volgens mij een Duits format. Het deed me wel een beetje denken aan Jamie Oliver‘s Fifteen, maar dat is het niet, hoor. Bij ons doen geen kansarme, criminele jongeren mee. Onze kandidaten hebben de nodige dingen meegemaakt en zijn door omstandigheden langdurig werkloos. Wij helpen ze aan een baan.“