Komst John de Mol hield Beau bij SBS 6

Beau van Erven Dorens heeft in juni bijgetekend bij SBS 6, omdat hij veel vertrouwen heeft in de nieuwe eigenaar John de Mol. Dat zegt de presentator in dagblad Metro. Een terugkeer naar RTL 4 was niet uitgesloten, omdat baas Erland Galjaard stelde dat hij Beau graag terug wil. “Toen John de Mol en Sanoma SBS kochten voelde ik dat er nog veel meer ging gebeuren om SBS weer in de lift te zetten. Daar verheug ik me op. Dat was voor mij een belangrijk argument om te blijven“, aldus Beau.

Beau ontkent niet dat hij heeft getwijfeld. “Iedere keer als m’n contract afloopt, spookt er van alles door m’n hoofd. De sfeer bij SBS is ontzettend positief, ook als de kijkcijfers niet goed zijn. Als je dan met elkaar door een deur kan, zit het wel goed.”

SBS heeft hem nu op Het Beste Idee van Nederland gezet. Hij vervangt daarmee Tooske Ragas en Henkjan Smits, die zeer teleurgesteld reageerde. “We hebben overleg gehad. Eerlijk gezegd: zo gaat het nou eenmaal in tv-land. Als het format wordt veranderd, komt er een nieuwe presentator. Dat weten we alle drie. Tooske en Henkjan deden het hartstikke goed, maar het was ook raar geweest als een van de twee had weg gemoeten.”

De tv-coryfee ziet de toekomst zonnig tegemoet. “Als ik een combinatie kan maken tussen het presen – teren van Het beste Idee, De Wereld van Beau en een beetje acteren, dan hoor je mij niet meer.“