Firefox 7 te downloaden

De nieuwe versie van Firfox is te downloaden. Versie 7 is vooral een stuk sneller maar veel plugins zijn helaas niet compatible.

Wie nu met versie 6 werkt, zou de update naar 7 automatisch aangeboden moeten krijgen. Wat het meest opvalt aan de nieuwe versie, is dat hij een stuk sneller is. Het start sneller op, tabs worden sneller geopend en HTML5-content wordt vlotter getoond. Het verminderen van het geheugengebruik met 20-30% (soms zelfs tot 50%) helpt vooral gebruikers die met meerdere tabbladen werken. Canvas wordt hardwarematig versneld waardoor HTML5-animaties en games daar optimaal van profiteren. Bookmarks (Favorieten) en wachtwoorden worden nu ook sneller gesynchronsieerd via Firefox Sync.Chrome verwijderde al eerder 'http:' uit de adresbalk en Firefox 7 laat dit nu ook weg. Wel wordt htT*S: nog getoond zodat men weet op een beveiligde verbinding te zitten.

Tegelijk met Firefox komt, Firefox Mobile 7 voor Android uit waarmee o.a. teksten uit websites te kopiŽren voor gebruik in andere toepassingen. De nieuwe versie is hier te downloaden, de mobiele versie is beschikbaar in de Android Market. Helaas zijn zijn er veel plugins die niet compatbile zijn met de nieuwe versie zoals we al eerder schreven