TV-zenders starten webapplicatie voor online boeken

De bij SPOT aangesloten tv-zenders Ster, RTL en SBS starten per 1 oktober 2011 met een nieuwe module voor het online bij- en afboeken van reclamezendtijd. Via een webapplicatie kunnen TV-planners vanuit hun TV-planningsoftware rechtstreeks bij- of afboeken bij deze zenders. Daarvoor moesten TV-planners tot voor kort inloggen op TIP, het intranetplatform van SPOT.

Vanaf nu kunnen de aangesloten tv-zenders deze actie direct vanuit de webapplicatie. In geval van RTL worden de boekingen automatisch afgehandeld door het planningsysteem van RTL. Bij Ster en SBS verstuurt de webapplicatie een e-mail aan de planners van Ster en SBS.

TV-planners kunnen vanaf 1 oktober binnen de TV-planningmodule van Mediaview ook inzage krijgen in de nog beschikbare reclameblokken bij Ster, RTL of SBS. Bureaus die van de webserver gebruik willen maken, kunnen zich bij de zenders melden.

Michel van der Voort, directeur SPOT: "De nieuwe online boekingsmodule is al weer de tweede webservice die we dit jaar in de markt zetten. In maart zijn we gestart met het versturen van real time campagnedata via een webserver. De lijnen tussen TV-zenders en bureaus worden alleen maar korter en data wordt sneller uitgewisseld. [RadioWereld.NL]